خداوند ما را می شناسد

 سخنرانی حجت الاسلام مهدوی صدر | جلسه هفتگی - 1393/12/01


بسم الله الرحمن الرحیم

 

در سوره مبارکه حجرات آیه 7 خدای متعال میفرماید : ... وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمانَ وَزَيَّنَهُ فِى قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ...

 

و خدا نخواسته است که چنین شود، بلکه ایمان را براى شما دوست داشتنى قرار داد و آن را در دل هاى شما بیاراست و کفر و فسق و گناه را در نظرتان ناخوشایند ساخت.

 

خداوند متعال ما انسانها را همراه با خصوصیاتی به این دنیا آورده و از جمله این خصوصیات ایمان در قلوب ماست.

انسانها یکدیگر را در اتفاقات روزمره می شناسند اما خداوند متعال برای اینکه انسانها را بشناسد حتی نیاز به موجودیت آنها ندارد.

ما نبودیم و تقاضامان نبود        لطف حق ناگفته ی ما می شنود

اطاعت پذیری مهم تر از محبت است

سخنرانی حجت السلام قاسم پور | میلاد امام هادی علیه السلام - 1393/07/18


حجت الاسلام قاسم پور در مورد مسئله غدیر و ولایت بیان داشتند : ما در قبال این مهم چه وظیفه ای داریم؟

آیا صرف برگزاری مجالس در اعیاد و عزاداری ها کافی است یا وظیفه ای سنگین تر بر دوش ماست.

همانطور که میدانید مسئله حب به اهل بیت علیهم السلام فقط برای من و شما نیست بلکه مختص به تمام موجودات عالم میباشد.

در مضمون روایتی امیرالمومنین سلام الله علیه از شیطان سوال میکند که تا کی میخواهی این شیطنت را ادامه بدهی؟ پاسخ داد: من نیرو و سرمایه ای را آماده کرده ام که اگر فردای قیامت آن را ابراز کنم عرش خدا به لرزه در می آید و آن چیزی نیست جز محبت امیرالمومنین (ع). یعنی شیطان هم میگوید من اهلبیت پیغمبر را دوست دارم.

محبت اهلبیت علیه السلام لازم هست و باید باشد ولی کافی نیست. آنچیزی که مهمتر و بالاتر هست مسئله اطاعت پذیری از معصومین می باشد.

راه سلوک الی الله از طریق سیدالشهداست



 سخنرانی حجت الاسلام مهدوی صدر در میلاد سرداران کربلا  1393/03/11



بسم الله الرحمن الرحیم

 بحث را با روایتی از امام سجاد(ع) شروع میکنیم :

مردی از بزرگان بلاد بلخ، بیشتر سال ها خانۀ خدا را زیارت می کرد و سپس به زیارت پیامبر قبر پیامبر اکرم می رفت. او هر بار که به مدینه مشرف می شد، خدمت امام زین العابدین می رفت و ضمن زیارت ایشان، هدایایی هم خدمت آن حضرت تقدیم می نمود. سپس احکام دینی خود را از امام فرا می آموخت و به دیار خود باز می گشت. ( در روایت داریم که انسان بعد از حج باید محضر امام برسد تا حجّش کامل شود،  که یکی از مشکلات دوره غیبت همین است).

روزی همسر آن مرد به شوهرش گفت: هر ساله هدایای زیادی برای او می بری، اما هرگز ندیدم که متقابلا چیزی به تو بدهد.

مرد پاسخ داد: مردی که این هدایا را نزد او می برم، پادشاه دنیا و آخرت است. و تمام چیزهایی که در دست مردم است، در ملکیت او قرار دارد. به خاطر آن که وی، خلیفۀ الله در روی زمین و حجت خداوند بر بندگانش می باشد. او فرزند رسول خدا و امام ما می باشد.

زینب شناسی



 سخنرانی حجت الاسلام محرابیان در میلاد حضرت زینب(س)  1392/12/15



بسم الله الرحمن الرحیم

 

کلمه زینب در لغت به معنی زینت پدر (زین اَب) است.و اما دو نکته ای که شاید باعث شده کسی مثل حضرت زینب(س) زینت یک امام و معصوم (حضرت امیرالمومنین(ع)) باشد را عرض میکنیم:

 قبل از بیان نکات شاید این سوال مطرح بشود مگر امکان دارد کسی زینت برای یک معصوم باشد؟ پاسخ بلی است؛ چون امام صادق (ع) فرموده اند: اي شيعيان ، شما به ما منسوب هستيد ، پس مايه زينت ما باشيد نه مايه آبرو ريزي ما. مشکات الانوار، صفحه67

 نکته اول:

 قبل از بیان نکته ، مقدمه ای نیاز هست؛ اینکه : همه صفات الهی نامحدود هست و تمام نشدنی. اما سهم یک انسان از این صفات چقدر هست؟ به عنوان مثال خداوند در قرآن میفرماید: وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً (الأنعام/99) او کسي است که از آسمان، آبي نازل کرد ؛  اما سهم دریا ، کوه و یک ظرف کوچک از باران متفاوت است و هر چیز به تناسب خودش از باران بهره مند میشود. یک انسان هم به اندازه ظرف وجودش از این صفات بهره می برد.

 

 

بیشتر با خودمان باشیم



سخنرانی حجت الاسلام مهدوی صدر در مراسم هفتگی 92/12/2



بسمه تعالی

 

خدای متعال در قرآن میفرماید:

   يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيكُمْ أَنْفُسَكُمْ لَا يضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيتُمْ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا فَينَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (المائدة/105)

 اي کساني که ايمان آورده‌ايد! مراقب خود باشيد! اگر شما هدايت يافته‌ايد، گمراهي کساني که گمراه شده‌اند، به شما زياني نمي‌رساند. بازگشت همه شما به سوي خداست؛ و شما را از آنچه عمل مي‌کرديد، آگاه مي‌سازد.

 

 همانطور که در ترجمه آمده، سفارش خداوند خطاب به مومنین است(مستحب است که بعد از تلاوت این آیه بگویند: لَبَیک اللّهُمَ لَبَیک)

 در زبان عرب وقتی میخواهند چیزی را به کسی سفارش کنند میگویند "علیک" مثل تعابیر : علیک بالحیا ، علیک بالعفاف و علیک بالقرآن به معنی " بر تو باد ... ".

 اما خدای متعال در این آیه میفرماید: علیکم انفسکم برشما باد خودتان. یعنی با خودتان باشید

 خوب در فضای دنیای امروز همه امکانات و ابزار میخواهند شما را از خودتان دور کنند که البته همینطور هم هست و انسانها در زندگی روزمره، گیر و دار مشاغل و کنترل خانواده کمتر با خوشان هستند و بیشتر با دیگران!!!